Sıkça Sorulan Sorular | White Rose - Güçlü Engel, Güvenli Geçit
Sıkça Sorulan Sorular

Genel

1 - White Rose'un Sahibi Kimdir?

White Rose şirketinin kurucusu Musa Akgül'dür.

2 - White Rose Hakkında Kısa Bilgi Alabilirmiyim?

White Rose 1990 yılından bu yana sektörde faaliyet gösteren Akgüller Motor Şirketi tarafından 2005 yılında kurulmuş bir firmadır. Akgüller Motor adı altında 22 yıldır İstanbul'da üretim yapan şirket 2005 yılından bu yana merkezi Karaman'da White Rose markası ile imalat yapmaktadır.

3 - White Rose ne üretmektedir?

White Rose markası altında şu anda 12 ana kalem ürünümüz ve bunların modelleri ile yedek parçalarından oluşan toplamda 22 kalem imalatımız mevcuttur. Endüstriyel Grup: Endüstriyel Fabrika kapıları, PVC branda kapılar, Yükleme rampası ve Yükleme körüğü. Otopark Grubu: Otopark Bariyer sistemleri, Kayar kapı motorları, Kişisel park sistemleri. Otomatik Kapılar: Fotoselli Kapı, Hermetik ameliyathane kapıları, Döner kapılar, Yangın kapıları. Güvenlik Grubu: Mantar Bariyer, Tuzak, Road blocker. Ev Otomasyonu: Garaj kapıları, Radarlı kapılar, Bahçe kapı motorları.

4 - Yurt Dışı Pazarlama Anlayışı Nasıldır?

White Rose Yurt dışı pazarında ülke ana distiribütörleri vasıtası ile satış yapmaktadır. Şu anda 17 ülkeye satış yapan şirket 7 Ülkede yapılanmasını tamamlamış durumdadır. Ortadoğu ülkeleri başta olmak üzere Türk Cumhuriyetleri ve Rusya ile Ukrayna gibi Asya ülkelerinde de pazar sahibidir. Avrupa'da ise Fransa, Hollanda, Romanya ve Almanya'ya ürün sevk etmektedir.

5 - Yurt İçi Pazarlama Anlayışı Nasıldır?

White Rose İstanbul'da bulunan Marmara Bölge Müdürlüğü ve Karaman Merkez Fabrikadan satış yapmaktadır. Yurt içinde Bölge Ana Bayilikler kanalı ile ürünler tali bayilere oradan da son kullanıcılara ulaşmaktadır.

6 - White Rose Nerede Üretiliyor?

White Rose üretiminin büyük bir çoğunluğunu Karaman merkez fabrikada yapmakla birlikte Marmara Bölge Müdürlüğü üretim tesislerinde de bazı ürünlerin üretimini gerçekleştirmektedir.

Bahçe Kapı Motorları

1 - Motorlar Bakım Gerektirirmi?

Elektro mekanik motorlar kısa vadede bakım gerektirmez. Uzun vade de yetkili servis kontrolünde kapınızın bakımları yapılarak motorun ömrü uzatılabilir.

2 - Motorların Hızı Ayarlanabilirmi?

Active motorların hızları fabrika çıkışı standart hızda üretilir ve değiştirilemez. Jet serisi motorların fabrika çıkışı standart hıza ayarlanır, kapının durumuna göre yetkili servis tarafından hızı arttırılabilir veya düşürülebilmektedir.

3 - Motorlar Hangi Kriterlere Göre Şeçilmeli?

Bahçe kapı motorlarının teknik verilerine göre kapınıza uygun model seçilmelidir. Kapı uzunluğu ve ağırlıkları çok önemlidir. Yanlış model seçimlerinde motor zarar görebilmektedir. Yetkili satıcı ve servis kontrolünde keşif yapılarak yanlış tercihler önceden önlenebilir.

4 - Motorlar Sadece Uzaktan Kumanda İlemi Çalışmaktadır?

Bahçe kapı motorlarımız her türlü access kontrol sistemleri ile tam uyumlu çalışmaktadır. Uzaktan kumanda, buton, plaka tanıma, ogs geçiş sistemi, kartlı geçiş vb. kontrol sistemleri ile çalıştırılabilmektedir.

5 - Motor Model Farkları Nelerdir?

Active serisi ile Jet serisi arasındaki farklar teknik verilerden detaylı bakılabilir. Active serisi motorlar 4-6 mt uzunluğundaki kapılar için 600-800 Kğ taşıma kapasitesine sahip 2 farklı model olarak AC-DC seçenekleri ile üretilmektedir. Jet serisi motorlar ise 6-12 mt uzunluğundaki kapılar için 1000-5000 Kğ olarak farklı modellerde üretilmektedir.

6 - Elektrik Kesintisinde Çalışırmı?

Dc model seçeneği akü sistemi sayesinde elektrik kesildiği anda devreye girerek sistemin 100 defa açılıp-kapanmasını sağlar. (Çalışma sayısı ile süresi kapının uzunluğuna ve ağırlığına göre değişir)

Bariyerler

1 - Bariyerler Bakım Gerektirirmi?

Elektro mekanik bariyerler kısa vadede bakım gerektirmez. Uzun vade de yetkili servis kontrolünde yay ayarı, akü verimliliği vb. bakımları yapılarak bariyerin ömrü uzatılabilir.

2 - Bariyerlerin Renk Seçeneği Varmı?

Bariyerler standart olarak sarı-siyah üretilmektedir. Özel renk seçenekleri fabrika ile görüşülerek opsiyonel olarak üretilebilmektedir.

3 - Bariyerlerin Hızları Ayarlanabilirmi?

Bariyerlerin hızları fabrika çıkışı standart hızda üretilir ve değiştirilemez.

4 - Bariyerlerin Kol ve Zincir Uzunlukları Değişkenmidir?

Dynamic ve Solar Star modellerinin kol uzunlukları standart olarak 4-6 mt seçenekleri ile üretilmektedir. Pars Lx modelinin kol uzunluğu standart 4 mt'dir. Long zincir bariyerin standart olarak zinciri 25 mt üretilmektedir, özel ölçülerde fabrika ile görüşülerek opsiyonel olarak üretilebilmektedir.

5 - Bariyerler Sadece Uzaktan Kumanda İlemi Çalışmaktadır?

Bariyerlerimiz her türlü access kontrol sistemleri ile tam uyumlu çalışmaktadır. Uzaktan kumanda, buton, plaka tanıma sistemi, ogs geçiş sistemi, ücretli otopark otomasyonu, kartlı geçiş vb. kontrol sistemleri ile çalıştırılabilmektedir.

6 - Elektrik Kesintisinde Çalışırmı?

Dc model seçeneği akü sistemi sayesinde elektrik kesildiği anda devreye girerek sistemin 750 defa açılıp-kapanmasını sağlar. (Çalışma sayısı ile süresi kol uzunluğuna ve ağırlığına göre değişir)

Fotoselli Kapılar

1 - Renk Seçeneği Varmı?

Fotoselli kapılar standart olarak mat eloksal üretilmektedir. Özel renk seçenekleri fabrika ile görüşülerek opsiyonel olarak üretilebilmektedir.

2 - Kapının Hızı Ayarlanabilirmi?

Mekanizmanın kanat hızları yetkili montajcı tarafından kanatların ebatlarına göre ayarlanabilmektedir.

3 - Mekanizma Bakım Gerektirirmi?

Elektro mekanik mekanizmalar kısa vadede bakım gerektirmez. Uzun vade de yetkili servis kontrolünde tekerlek, akü verimliliği vb. bakımları yapılarak mekanizmanın ömrü uzatılabilir.

4 - Kontrol Sistemlerine Uyumluluk?

Fotoselli kapı mekanizmalarımız her türlü access kontrol sistemleri ile tam uyumlu çalışmaktadır. Uzaktan kumanda, buton, yangın alarm sistemi, personel takip sistemi, parmak izi okuyucu, kartlı geçiş vb. kontrol sistemleri ile çalıştırılabilmektedir.

5 - Elektrik Kesintisinde Çalışırmı?

Mekanizma akü sistemi sayesinde elektrik kesildiği anda devreye girerek sistemin 250 defa açılıp-kapanmasını sağlar. (Çalışma sayısı ile süresi kanat ebatlarına ve ağırlığına göre değişir)

Mantar Bariyerler

1 - Sistem Bakım Gerektirirmi?

Hidrolik ünite sistemi belli süreler zarfında bakım gerektirmektedir. Yetkili servisler aracılığı ile yıllık bakımları yapılmalıdır. Sistemin verimliliği ve sürekliliği açısından bakım önemlidir.

2 - Değişik Kontrol Sistemleri Bağlanabilirmi?

Mantar bariyer sistemleri her türlü access kontrol sistemleri ile tam uyumlu çalışmaktadır. Uzaktan kumanda, buton, plaka tanıma sistemi, ogs geçiş sistemi, ücretli otopark otomasyonu, araç altı tarama, uzaktan izleme ve kontrol, kartlı geçiş vb. kontrol sistemleri ile çalıştırılabilmektedir. Sistem istendiği taktirde opsiyonel olarak PLC kontrol sistemi bağlanabilir.

3 - Mantarların Ölçüleri Değişirmi?

Mantar bariyerler standart olarak 500x260x27mm ila 900x260x50mm arası ölçülerde değişik modellerde üretilmektedir. Şartnamelere göre özel ölçülerde ve şekillerde üretim yapılabilmektedir.

4 - Mantarların Hızı Ayarlanırmı?

Mantar bariyerlerin açma ve kapama hızları standart olarak ortalama 4-6 sn arasında değişkenlik gösterir. Terör olaylarına karşı opsiyonel olarak açma ve kapama hızları, mantar ölçülerine bağlı 1 saniye yapılabilmektedir.

5 - Elektrik Kesintisinde Çalışırmı?

Mantar bariyerler elektrik kesintilerinde manuel el pompası sayesinde yol geçişe açılır. İstenildiği taktirde opsiyonel olarak hem açma hemde kapama yapılabilir.

6 - Geçiş Güvenliği Nasıl Sağlanır?

Sürücülerin araçları ile güvenli bir şekilde giriş çıkışlarının yapılabilmesi için trafik lambası ve senkronizasyonlu bariyer sistemi ile sağlanmaktadır. Güvenli geçişlerde giriş ve çıkış yönlerine loop dedektör döşenerek araçların ve sürücülerin güvenliği sağlanır.

Road Blocker

1 - Sistem Bakım Gerektirirmi?

Hidrolik ünite sistemi belli süreler zarfında bakım gerektirmektedir. Yetkili servisler aracılığı ile yıllık bakımları yapılmalıdır. Sistemin verimliliği ve sürekliliği açısından bakım önemlidir.

2 - Değişik Kontrol Sistemleri Bağlanabilirmi?

Road blocker sistemleri her türlü access kontrol sistemleri ile tam uyumlu çalışmaktadır. Uzaktan kumanda, buton, plaka tanıma sistemi, ogs geçiş sistemi, ücretli otopark otomasyonu, araç altı tarama, uzaktan izleme ve kontrol, kartlı geçiş vb. kontrol sistemleri ile çalıştırılabilmektedir. Sistem istendiği taktirde opsiyonel olarak PLC kontrol sistemi bağlanabilir.

3 - Road Blocker'ın Ölçüleri Değişirmi?

Road blockerlar standart olarak H.50 cm ila H.100 cm arası ölçülerde değişik modellerde üretilmektedir. Şartnamelere göre özel ölçülerde ve şekillerde üretim yapılabilmektedir.

4 - Road Blocker'ın Hızı Ayarlanırmı?

Road blocker'ın açma ve kapama hızları standart olarak ortalama 4-6 sn arasında değişkenlik gösterir. Terör olaylarına karşı opsiyonel olarak açma ve kapama hızları, road blocker ölçülerine bağlı 1 saniye yapılabilmektedir.

5 - Elektrik Kesintisi & Geçiş Güvenliği

Elektrik Kesintisi; Road blocker elektrik kesintilerinde manuel el pompası sayesinde yol geçişe açılır. İstenildiği taktirde opsiyonel olarak hem açma hemde kapama yapılabilir. Geçiş Güvenliği; Sürücülerin araçları ile güvenli bir şekilde giriş çıkışlarının yapılabilmesi için trafik lambası ve senkronizasyonlu bariyer sistemi ile sağlanmaktadır. Güvenli geçişlerde giriş ve çıkış yönlerine loop dedektör döşenerek araçların ve sürücülerin güvenliği sağlanır.

6 - Road Blocker'ın K12 Çarpışma Testi Varmı?

White Rose Ar-Ge bölümünün yapmış oldugu K12 Çarpışma ( crash test ) testi 17.05.2008 tarihinde Karaman Organize Sanayi bölgesi White Rose'a tahsis edilmiş test alanında Noter ve Mühendisler huzurunda K12 Normlarına uygun yapılmıştır. Çarpışma (crash test) öncesi Mühendisler Odası tarafindan tahsis edilen iki Mühendis, aracın modifiyesiz olduğu ve sadece hız kazanması için aks millerinin söküldüğü Noter ile birlikte tesbit edilmiştir. 45 derece eğimli rampadan çalışır durumda bırakılan 79 model Ford Marka kamyon'un kasasına 2900 kg. ağırlık konularak kamyonun ağırlığı 7500 kg'a çıkartılmıştır. 88 km. hıza ulaşan araç çarpma anında 50 ton'luk bir baskı uygulayarak Road Blocker'a çarpmıştır ve blocker çarpışma sonucu görevini yapmış aracı parçalayarak aracın hedefine ulaşmasına engel olmuştur. Yukarıdaki veriler Noter tarafından resmi olarak belgelenmiştir. Araçta hasar gören kısımlar: Motor, şanzuman ve şaft parçalanarak yere düşmüştur. Direksiyon kutusu ve mili egilerek iş görmez hale gelmiştir. Kupa parçalanarak yere çakılmıştır. Şaseler egilmiş bir tarafın makas bağlantıları yerinden kopmuştur. Ön tekerlekler egilerek kasaya yaslanmıştır.

Tuzaklar

1 - Sistem Bakım Gerektirirmi?

Hidrolik ünite sistemi belli süreler zarfında bakım gerektirmektedir. Yetkili servisler aracılığı ile yıllık bakımları yapılmalıdır. Sistemin verimliliği ve sürekliliği açısından bakım önemlidir.

2 - Değişik Kontrol Sistemleri Bağlanabilirmi?

Hidrolik Tuzak sistemleri her türlü access kontrol sistemleri ile tam uyumlu çalışmaktadır. Uzaktan kumanda, buton, plaka tanıma sistemi, ogs geçiş sistemi, ücretli otopark otomasyonu, araç altı tarama, uzaktan izleme ve kontrol, kartlı geçiş vb. kontrol sistemleri ile çalıştırılabilmektedir. Sistem istendiği taktirde opsiyonel olarak PLC kontrol sistemi bağlanabilir.

3 - Tuzakların Ölçüleri Değişirmi?

Hidrolik Tuzaklar standart olarak 2 mt H.37 cm ila 5 mt H.37 arası ölçülerde değişik modellerde üretilmektedir. Şartnamelere göre özel ölçülerde ve şekillerde üretim yapılabilmektedir.

4 - Tuzakların Hızı Ayarlanırmı?

Hidrolik Tuzakların açma ve kapama hızları standart olarak ortalama 4-6 sn arasında değişkenlik gösterir. Terör olaylarına karşı opsiyonel olarak açma ve kapama hızları, mantar ölçülerine bağlı 1 saniye yapılabilmektedir.

5 - Elektrik Kesintisinde Çalışırmı?

Hidrolik Tuzaklar elektrik kesintilerinde manuel el pompası sayesinde yol geçişe açılır. İstenildiği taktirde opsiyonel olarak hem açma hemde kapama yapılabilir.

6 - Geçiş Güvenliği Nasıl Sağlanır?

Sürücülerin araçları ile güvenli bir şekilde giriş çıkışlarının yapılabilmesi için trafik lambası ve senkronizasyonlu bariyer sistemi ile sağlanmaktadır. Güvenli geçişlerde giriş ve çıkış yönlerine loop dedektör döşenerek araçların ve sürücülerin güvenliği sağlanır.

Yükleme Sistemleri

1 - Rampanın Taşıma Kapasitesi Nedir?

Rampalarımızın standart olarak üretilen modellerinde yükleme esnasındaki geçişlerde taşıma kapasitesi 6,5 ton'dur. Şartnamelere göre özel üretim yapılabilmektedir.

2 - Rampaların Ölçüleri Değişirmi?

Menteşeli rampalar standart olarak 2000x2000 - 2000x2500 - 2000x3000 mm arası ölçülerde üretilmektedir. Teleskopik rampalar ise standart olarak 2000x2000 - 2000x2500 - 2000x3000 - 2500x2500 - 2500x3000 mm arası ölçülerde değişik modellerde üretilmektedir. Şartnamelere göre özel ölçülerde ve şekillerde üretim yapılabilmektedir.

3 - Rampaların Renk Seçeneği Varmı?

Yükleme rampaları standart olarak siyah renkte yanları sarı şerit çizgili üretilmektedir. Özel renk seçenekleri fabrika ile görüşülerek opsiyonel olarak üretilebilmektedir.

4 - Sistem Bakım Gerektirirmi?

Hidrolik ünite sistemi belli süreler zarfında bakım gerektirmektedir. Yetkili servisler aracılığı ile yıllık bakımları yapılmalıdır. Sistemin verimliliği ve sürekliliği açısından bakım önemlidir.

Endüstriyel Kapılar

1 - Kapılar Bakım Gerektirirmi?

Garanti kapsamı süresince bakıma ihtiyaç duyulmaz. Garanti süresi bittikten sonra yıllık bakım anlaşması yapılarak kapının ve motorun uzun ömürlü çalışması sağlanır.

2 - Kapılarda Renk Seçeneği Varmı?

Kapıların standart ral rengi 9002 beyaz olarak üretilmektedir. İstenildiği taktirde opsiyonel olarak değişik ral renklerinde uygulanabilmektedir.

3 - Motor, Panel ve Aksesuar Menşei Nedir?

Motor; Alman Marantec, Panel; İtalyan Sicom, Aksesuar; Hollanda Flexi Force olarak bütün ürünler Avrupa standartlarına uygun sunulmaktadır.

4 - Kapılarda Hangi Güvenlik Sistemleri Mevcut?

Endüstriyel kapılarda standart olarak sunulan güvenlik sistemleri; Halat kopma, yay kırılma ve pnomatik çarpışma sensörü. Garaj kapılarında standart olarak sunulan; Emniyet fotoseli'dir. Opsiyonel olarak eklenebilecek güvenlik sistemleri; Loop dedektör, boy fotoseli, bazır vb. sistemlerdir.

5 - Kapılardaki Yataklama Tipleri Nelerdir?

Endüstriyel kapılarda 3 tip yataklama sistemi mevcuttur. 1. NL Standart Yataklama. 2. HL Yüksek Yataklama. 3. VL Giyotin Yataklamadır.

6 - Kapılara Ne Tür Aksesuarlar uygulanabilir?

Endüstriyel tip kapılara standartların haricinde; Calaskar, sürme kilit, emniyet fotoseli, alıcı, kumanda, ikaz lambası, radar, loop dedektör, servis kapısı ve pencere gibi aksesuar uygulamaları yapılabilir.

Elektronik Kartlar

1 - Elektronik Kartlar Nerde Üretiliyor?

Elektronik kartlar White Rose'un fabrikasında üretilmektedir.

2 - Elektronik Kartlar Arasındaki Model Farklılıkları Nelerdir?

Sistemlerin ihtiyaçlarına göre Ac ve Dc olarak tasarlanmışlardır.

3 - Hangi Tip Sistemlere Göre Elektronik Kart Üretiliyor?

Bahçe kapı motorları, Bariyerler, Fotoselli kapılar, Mantar bariyerler, Road blocker, Tuzaklar, Yükleme sistemleri, Endüstriyel kapılar vb. sistemler için üretilmektedir.
Güçlü engel, Güvenli geçit.
Güvenli adımlarla durmadan, yorulmadan insanlığın güvenliği ve konforu için çalışıyoruz.
 
White Rose
Facebook   Twitter   Google Plus   Vimeo   Youtube
Gizlilik  |   Yasal  |   Bize Ulaşın
© White Rose Ltd. Şti.